Nieuwe visie!

Met ingang van vliegseizoen 2016 zal de trackingpagina van GliderTracking niet meer in de lucht zijn. We waren in 2008/2009 de eersten die experimenteerden met de toepassing van ADS-B tracking in zweefvliegtuigen. De reden om nu offline te gaan, is omdat we ons willen gaan richten op een nieuwe visie en daarnaast omdat onze huidige site niet meer de beste gebruikerservaring bood t.o.v. andere nieuwe live-tracking websites en apps (zie de verwijzingen, rechts op deze pagina).

Onze eerste doelstelling, het zweefvliegen toegankelijker en inzichtelijker maken voor een groot publiek, is geslaagd. Ons initiatief heeft als katalysator gewerkt in o.a. het aansluiten van ADS-B en het gebruik van andere trackingtechnieken. Met veel plezier hebben we de afgelopen jaren hierover voorlichting gegeven en technische hulp geboden. Vele Nederlandse wedstrijden zijn tot inzicht gekomen dat het bieden van live-tracking cruciaal is. Ook hierin hebben wij de afgelopen jaren met groot genoegen onze hulp geboden.

Er zijn inmiddels tal van websites die live-tracking goed kunnen faciliteren, steeds beter dan ons proof-of-concept dit deed! Het online houden van onze live tracking pagina vergt veel energie waardoor we in de beperkte tijd die we aan GliderTracking kunnen besteden, niet genoeg toekomen aan nieuwe ontwikkelingen. Daarom besluiten we om ons te gaan richten op een nieuwe doelstelling:

“Verschillende trackingtechnieken combineren tot één platform waarbij de data gestructureerd beschikbaar wordt gesteld voor ontwikkelaars.”

De invulling van deze doelstelling staat volledig open voor ideeën uit de zweefvliegcommunity. Hiervoor willen wij op vrijdag 15 april een kennisavond organiseren in de Thermiekbel op Terlet. Het idee: beginnen met avondeten, vervolgens kunnen we door met een brainstormsessie over hoe we het niveau van live tracking naar een hoger niveau kunnen tillen.

Heb je interesse om op deze avond (15 april) aanwezig te zijn? Meld je dan hier aan!

Update: Indien je aan de #Slack discussiegroep hierover wilt worden toegevoegd, stuur een berichtje met je email adres.

Comments are closed.