Achter de schermen

Achter de schermen
De eerste wedstrijden van 2012 zitten er weer op! Het is weer de hoogste tijd voor een update van het GliderTracking team.
Net zoals vorig jaar, konden de deelnemers van de Nederlandse Kampioenschappen ’12 te vliegveld Terlet weer op de voet gevolgd worden door middel van SPOT trackers en ADS-B. Ook waren verschillende deelnemers te volgen bij de Open Militaire Kampioenschappen te vliegveld Malden.

Het is tevens prachtig om te zien dat er t.o.v. vorig jaar, steeds meer vliegtuigen aangesloten zijn met ADS-B. Wat ons betreft is dit een positieve trend, wat ons kleine kikkerlandje op de kaart zet als vooruitstrevend & voorbereid op de toekomst! (ADS-B als ACAS systeem in plaats van Flarm?)

Voordat het NK/OMK plaats vond, heeft het GliderTracking team achter de schermen weer keihard gewerkt om het systeem optimaal te laten presteren en om het ADS-B bereik te vergroten.

Veranderingen:

 • Uitbreiding van het ADS-B netwerk. Op dit moment hebben wij ADS-B ontvangers geïnstalleerd op vliegveld Terlet (dank aan Service Center Terlet), in Gorredijk (dank aan de Burgemeester Harmsmaschool), Nijmegen (dank aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en Duiven (dank aan dhr. Van Kastel voor de plaatsing van een Beast ontvanger met super antenne). Tevens zijn we nu aangesloten op een groot extern netwerk met ADS-B ontvangers. Dit alles zorgt al voor een behoorlijke ADS-B dekking in Nederland. Toch, het kan nóg beter voor een complete dekking!
 • Het Live-tracking gedeelte van onze website is verplaatst naar een nieuwe server. Met deze nieuwe server kunnen wij o.a. veel meer bezoekers aan en zijn wij voorbereid voor de toekomst!
  Dank aan onze nieuwe sponsor 86-Internetdiensten voor twee snelle servers die we volledig in eigen beheer hebben.

Nieuwe functionaliteiten:

 • Meerdere opdrachten tegelijkertijd weergeven op de kaart.
  Multiple Tasks
 • Toewijzing van klassen bij SPOT trackers d.m.v. kleuren.
  SPOT colours

Komende evenementen:

 • Euroglide – 18 t/m 30 juni ’12
  Een aantal deelnemers kunnen gevolgd worden door middel van SPOT trackers. Sowieso krijgen de teams van de Euroglide Sponsor Challenge een SPOT tracker mee. Naar verwachting zijn er ongeveer 15 teams te volgen, in een spannende race van meer dan 2300 kilometer door Europa. De opdracht geven wij weer op live.glidertracking.com; Eindhoven – Wustweiler – Ružomberok – Pasewalk Franzfelde – Malden.
  Er zijn ook EG teams aangesloten met ADS-B. Omdat onze ADS-B ontvangers niet het gehele traject van de Euroglide dekt, zullen deze teams niet overal gevolgd kunnen worden. Als test zijn er een aantal team auto’s uitgerust met een ADS-B ontvanger op het dak.

  Voor meer informatie over de Euroglide, ga naar:
  www.euroglide.nl
  www.euroglidesponsors.nl

 • Sallandse 2-Daagse – 23 & 24 juni ‘12
  De Sallandse Tweedaagse wedstrijd (afgekort S2D) is een landelijke zweefvliegwedstrijd die elk jaar op vliegveld Salland wordt georganiseerd. Er doen ongeveer 50 vliegtuigen mee met topvliegers uit het hele land. Er zijn hier ongeveer 10 deelnemers te volgen met ADS-B.
  http://aeroclubsalland.nl/aeroclub-salland/sallandse-tweedaagse

Work in progress:

 • Toevoeging van trace- en barogramfunctie (de gehele vlucht kunnen weergeven).
 • Toevoeging van overlays met weersinformatie voor zweefvliegers.
 • Ontwikkeling van eigen software, zodat men makkelijk zijn/haar ADS-B ontvanger op ons netwerk kunnen aansluiten.
 • ADS-B netwerk uitbreiden. We zijn verheugd te meedelen dat we gesponsord worden door modesbeast.com. Zij sponsoren ons met drie Beast Mark II ADS-B ontvangers!
 • Daarnaast zijn we bezig met het toevoegen van meer globale ADS-B netwerken.
 • Overleg over samenwerking met Amerikaanse zweefvlieg organisaties.
 • Betere mobiele pagina/app voor op Smartphone en tablet.
 • Inlog functionaliteit op de live tracking website.
 • Toevoeging van wedstrijdregistraties, zoals bekend bij de KNVvL.

We willen graag nog meegeven dat de lijst ‘Ik ben aangesloten!’ op www.glidertracking.com niet in verbinding staat met onze live tracking pagina. Deze lijst is puur indicatief om weer te geven hoeveel toestellen ADS-B aangesloten zijn.
De informatie met alle Nederlandse geregistreerde (PH) toestellen hebben wij gekoppeld met het Nederlandse Luchtvaartregister. Binnenkort gaan we dit tevens koppelen met de wedstrijdregistraties/callsigns, zoals bijgehouden door de KNVvL.

Heb je een buitenlands (D/F/OO etc) geregistreerd toestel, dan wordt er alleen een registratie weer gegeven zonder extra informatie. Wil je dat die informatie wel wordt weergegeven, stuur ons dan even een e-mail met die gegevens (naam, type vliegtuig, registratie en callsign), zodat we dit kunnen aanpassen in onze database. T.z.t. zal het mogelijk worden om deze informatie door te geven via het inlog gedeelte van onze live tracking website.

No comments yet.

Geef een reactie