ADS-B leeft!

Wij zijn verheugd om te zien, dat de afgelopen winter door vele enthousiastelingen vliegtuigen zijn uitgerust met ADS-B en kunnen stellen dat ‘ADS-B leeft!’

Echter is er nog lang geen landelijke dekking in Nederland.
In de praktijk blijkt dat voor het ontvangen van zweefvliegtuigen maar 50 tot zo’n 100km betrouwbaar bereik wordt gecreëerd rondom 1 ontvanger.
Wij als Glidertracking.com streven er naar om Nederland volledig te coveren echter kunnen wij als non-profit organisatie niet heel Nederland vol hangen met eigen ontvangers omdat hier domweg de financiële middelen voor ontbreken.

Landelijke dekking is dus alleen te realiseren door de zweefvlieg community zelf: het plaatsen van een ontvanger, ons ondersteunen met een donatie of in de vorm van sponsoring.

Enkele particulieren en club’s hebben inmiddels aangegeven bereid te zijn om een ontvanger te willen aanschaffen om de lokale dekking te optimaliseren, het grote voordeel hier van: met een ontvanger op het veld zijn de kisten tot aan grondniveau te volgen!

Hierbij nogmaals een oproep: Heb je een ontvanger of lijkt dit je wat, neem dan contact met ons op via het contact formulier.

Op dit moment zijn er maar 2 ontvangers actief (Nijmegen en Leeuwarden) maar achter de schermen is het GT-team druk bezig met de nodige verbeteringen:

  • Nieuwe servers voor dataverwerking van (meerdere) ontvangers en een zwaardere web-server voor de pieken tijdens wedstrijden.
  • Koppeling maken met o.a. Planefinder voor het uitwisselen van data.
  • Programmeren van een nieuwe live pagina met nieuwe functies als trace, barogramhoogte en een snellere interface.
  • Betere mobile pagina voor op de Smartphone en tablet.
  • Realiseren van een dekkingspagina met daarop het ontvangst bereik van de ontvangers.
  • Software geschikt maken voor nieuwe type ontvangers zoals de Beast, SBS1, miniADS-B enz.
  • Lobbyen voor betere ontvangst positie’s en de continuering hiervan.
  • Creëren van gebruikers login voor het invullen van bijvoorbeeld een Spot code of andere extra informatie.

Dit kost echter veel tijd dus verwacht geen wonderen! Heb je nog tips of ideeën? Laat het ons dan weten via het contact formulier.

No comments yet.

Geef een reactie